طريقة عمل الكبدة

طريقة عمل الكبدة
المكونات:
نصف كيلو من الكبدة
10 فص ثوم مهروس
3 ثمرة فلفل رومي
ربع كوب من الخل
ربع كوب من عصير الليمون
2 ثمرة فلفل حار (اختياري )
ملعقة كبيرة بهارات اللحم
ملعقة صغيرة من بهارات الكاري
ملح و فلفل
ربع كوب زيت نباتي

 
طريقة عمل الكبدة
طريقة التحضير :
تقطع الكبدة قطع صغيرة مثل ثم  نضيف اليها عصير الليمون، الخل ،الثوم،البهارات،الكاري و الملح والفلفل 
و تخلط المكونات معا.
تترك الكبدة جانبا لمدة 15 دقيقة حتي تتشرب طعم التتبيلة.
يوضع الزيت النباتي علي نار عالية حتى ترتفع درجة حرارة الزيت ثم تصفي الكبدة من التتبيلة و نضعها 
في الزيت الساخن.
وبحسب الرغبة ممكن تضيفوا لها شرائح البصل و الطماط ..
تقلب الكبدة حتي تنضج ثم نضيف الفلفل الحار و الفلفل الرومي المقطع شرائح رفيعة و أضيفي ملعقة كبيرة 
من التتبيلة و تقلب الكبدة لمدة دقيقتان فقط و ترفع من على النار.

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

اكتب تعليقك هنا .. وضع اقتراحاتك و ماتتمنى منا مساعدتك به